Hulladék begyűjtő és kezelő telep építése

ÉÁOP-1.1.1/D-11-2011-0151

 

A "BEREG" Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság közel 70 Millió forint uniós támogatást nyert Telephelyfejlesztés megnevezésű pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt megvalósulás során hulladék begyűjtő és kezelő telep építése valósul meg. 


A színesfém hulladékok begyűjtésével és újrahasznosításra történő előkészítésével foglalkozó társaság pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretében ÉAOP-1.1.1/D.-11 jelű pályázati kiírásra, "Hulladék begyűjtő és kezelő telep építése a Bereg-Ker Kft részére" címmel, amelyet az ÉAOP-1.1.1/D-11-2011-0151 jelű pályázat keretében 68.963.727 Ft. értékben támogatásra ítélték.

A támogatás mértéke 50%.

A Bereg-Ker Kft. tevékenysége vas és színesfém hulladékok felvásárlása, kezelése, válogatása valamint ezek osztályozása minőség szerint, továbbá darabolás és értékesítés. A felmerülő piaci igények és a korábbi telep területi korlátozottsága miatt egy korszerű hulladék begyűjtő és kezelő telep építése már szükséges volt.

A 461,71 m2 hasznos alapterületű ingatlanon 15 helyiség kerül kialakításra, ide sorolva a munkakörülmények javítását eredményező szociális helyiségeket, takarító helyiséget, eladóteret, irodát, raktárat, kazánház tároló teret és speciális veszélyes hulladék tárolót. A közművesítés révén villany illetve víz bevezetése mellett a szennyvíz elvezetés és útcsatlakozás is kiépítésre kerül.

A projekt során eszközbeszerzésre is sor kerül, melyek a telephelyen kerülnek elhelyezésre, és a munkavégzés biztosítására fognak szolgálni. A papírbálázó a tevékenységi kör bővítését teszi lehetővé, a targonca a hulladék szállítását segíti elő, a közúti hídmérleg a hulladékok mérését szolgálja majd.

A projekt legfőbb eredménye, hogy a cég tevékenységi köre bővül, a piaci igényeknek megfelelő technikai és infrastrukturális feltételek biztosítottá válnak.

 

"BEREG" Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Cím: 4800 Vásárosnamény, Kossuth u. 37.

Email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

www.ujszechenyiterv.gov.hu